Dept. of Systems Biology and Bioinformatics is a part of the University of Rostock, Germany Universität Rostock

Systems Biology and Bioinformatics

Welcome to the Department of Systems Biology and Bioinformatics, part of the Faculty of Computer Science and Electrical Engineering at the University of Rostock! We are an interdisciplinary and international team of researchers whose head is Prof. Olaf Wolkenhauer. Our research focuses on mathematical modelling, simulation and data analysis applied to complex dynamical systems in biology and biomedicine.

Our department was founded in the year 2003 as the first Systems Biology group in Germany. This year, 2013, we are celebrating our tenth anniversary. On this occasion we have designed a poster in info-graphic style that summarizes our achievements in these first ten years. See the poster  here.

Willkommen bei der Forschungsgruppe Systembiologie und Bioinformatik in der Fakultät für Informatik und Elektrotechnik und der Universität Rostock! Wir sind ein interdisziplinäres und internationales Forscherteam unter der Leitung von Prof. Olaf Wolkenhauer. Unser Forschungsgebiet ist die mathematische Modellierung und Simulation sowie die Datenanalyse in Anwendung auf komplexe dynamische Systeme in der Biologie und Biomedizin.
Unser Lehrstuhl wurde im Jahre 2003 gegründet, als erster Systembiologie-Lehrstuhl Deutschlands. Im Jahr 2013, begignen wir unser 10-jähriges Jubiläum. Zu diesem Anlass haben wir ein Poster im Infografikstil erstellt, welches unsere Errungenschaften der letzten 10 Jahre zusammenfasst. Zum Poster geht es hier.